People and Places - New York City - 1998

People and Places – New York City – 1998                                                                  

 

I lyset af pandemiens hærgen går jeg 23 år tilbage i tiden, for at se, om der var mening med galskaben dengang, eller var jeg bare en forvirret turist i en storby. En af kvaliteterne ved bogen er, at billederne ´snakke sammen´.

Jeg startede på Akademiet i 1997 med en vision om at verden var koreograferet af gud, mennesker i givne omgivelser, alle havde noget for, og i dette samspil blev kompleksiteten høj. Mit højeste ønske var at fange de flygtige øjeblikke med mit kamera.

Altså skulle jeg til New York for at udleve denne vision. I 7 måneder gik jeg dagligt på Manhattan’s streets og avenues for at finde et egnet sted. Diskret iagttog jeg livet udspillede sig og fotograferede, når der skete noget, men da jeg jo ikke er usynlig og mennesker reagerer på at blive fotograferet, blev grænserne prøvet af. Nogle gange gik det godt, andre gange ikke.

Film blev fremkaldt hver uge, strimmel efter strimmel klippede jeg op i enkelte skud. Det blev til en stor bunke. På mit lysbord valgte jeg de negativer, som jeg skulle bruge. Bunken blev mindre. De udvalgte blev lagt i negativlommer og sendt til scanning, De fik et filnummer, som billedernes rækkefølge i bogen er layoutet efter. Altså et tilfældighedsprincip som jeg ikke ville bestemme for meget over, fordi det virkede. Billederne blev beskåret inden layout.

 

 

 

06.04.2021 Jens Brink

Der er i øjeblikket intet indhold klassificeret med denne term.