Mangfoldighed | Kunsthuset Annaborg | 03.10 -10.11 2019

Figurer og søjler 2019

Rappoeert til DIA 07.06.2019: Min ide til et 14 dages ophold på Herefondos 12, var at kigge nærmere på figurer og søjler, for de er jo over det hele. På et tidspunkt, faldt det mig ind at sætte billedet i bevægelse, ved at dobbelt eksponerer hver frame. Jeg forestiller mig figurer og søjler har bevæget sig ligeledes igennem historien, dette eksponeringsgreb giver den illusion næring. Efterfølgende har jeg taget et kursus på Statens Værksteder for Kunst i fotogravure teknik. Det lykkedes mig at trykke 9 billeder i et lille oplag på 3. Et prøvetryk på 25x34 cm ed. 1/1 og 34x51 cm ed. 1/2. ​ Det dybe tryk i papiret, giver en fornemmelse af stoflighed. Der viser sig nye rum i motivet, og de mørke områder giver et strejf af mystik. Trykket skal ses i virkeligheden, men få et indtryk af dem her. Jens Brink

Klip fra mail: Jeg har kigget på dine billeder igen, Jens. Får gode oplevelser ved at se dem - ikke mindst de fordoblede billeder, hvor både det nutidige Athen og de prøvende tanker vi har om i dag og dengang spiller sammen.  Det er en flot måde, du får den tanke sat på billede.

I dag så jeg en udstilling af grafikeren mmm. Jes Fomsgaard på galleri i Århus: MøllerWitt. Jeg finder nogle træk i hans og dine billeder - der selvfølgelig ikke er de samme, men som på en forunderlig måde for mig har lignende associationer. Måske du kender ham. Hvis ikke prøv en gang at se hans hjemmeside. Det er især raderingerne fra han tidlige grafiske produktion, hvor han ofte inddrager billeder fra den romerske og græske storhedstid. Han er på mange måder naturalist, men altid med et tvist, der løsriver det naturalistiske til fordel for spørgsmål, der stilles til nutiden - - - - tænker jeg. Sådan også dine billeder. 
I Athen så vi lige inden vi tog derfra en udstilling på Agora midt i alle de antikke efterladenskaber, en udstilling, der stillede ind på hvordan de nazistiske soldaterne - da de kom for at indtage Athen, blev introduceret til stedet og oppefra i partiet forventedes at udvise den allerstørste respekt. Det var en fotoudstilling med billeder taget af amatører, de nazistiske soldaterne, der gennem billederne viste, hvordan de sammen med deres kammerater så stedet. Det var overraskende og tankevækkende.
Tove Borg

Bogen kan købes på Amazon: https://www.amazon.com/dp/0464346045/ref=nav_timeline_asin?_encoding=UTF8&psc=1

Der er i øjeblikket intet indhold klassificeret med denne term.